Relax & Unwind Relax and unwind at Tee Off lounge or if you fancy some pastries and a cup of joe head on to Lavista Xpress.

Privacy & Legal Information

This Privacy Notice is issued by BANGI HOTEL SDN. BHD. (245169-H) ("the Company" or "BHSB") and/or its related companies, as defined in the Companies Act, 1965 (collectively "Group") pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 ("Act") The Group respects and strives to protect the privacy of individuals with regard to personal data.

In this Privacy Notice, "Personal Data" has the same meaning as ascribed to it in the Act. All references to "we", "our" or "us" shall refer to any of the companies within the Group and "you" shall refer to you including such other persons or entities for whom you represent and have provided or will be providing Personal Data.

  1. INFORMATION AND OUR COLLECTION

    1. The Personal Data in relation to you refers to and includes any information which relates directly or indirectly to you and/or your transactions with us and may include information such as your name, national registration identity card number or passport number, age, address, contact details, gender, race, nationality, occupation, your employment details, income, email address, marital status, children's details, credit cards' details and lifestyle details. Personal Data may also include information about your previous stay with us, information about you which you have provided to us related to your reservation, stay or visit (such as your date of arrival and departure, room preferences and purpose of stay), information relating to your purchase and receipt of products or services, reviews, suggestions and opinions about our hotel facilities, customer surveys and/or any information about you that has been or may be collected, stored, used and processed by us from time to time.

    2. We may obtain or collect your Personal Data from various sources including but not limited to:

      • through your relationship with us, such as information provided by you in application forms, when using our products or services or when making reservations with us over the telephone, via the Website or otherwise, when you interact and communicate with us or otherwise or when using the Website;

      • through your verbal and written communications with us and/or our authorised agents;

      • information from third parties;

      • information obtained by us independently by lawful means;

      • information from such other sources in respect of which you have given your consent to disclose information relating to you;

      • information you have provided to us howsoever; and

      • data obtained from your access to the Group's web server, for example, by the use of cookies. A cookie is an element of data that a website can send to your browser, which may then store it on your system. We use cookies in some of our pages to store visitors' preferences and record session information. The information that we collect is then used to ensure a more personalised service level for our users. If you do not wish to receive cookies, please configure your Internet browser to erase all cookies from your computer's hard drive, block all cookies or to receive a warning before a cookie is stored.

       

     

  2. PURPOSES OF COLLECTION OF YOUR PERSONAL DATA

    1. The Group collects, keeps and use your Personal Data for, amongst others, the following purposes:

      • to process your reservations with us and to communicate with you regarding your reservation or stay at our hotel;

      • to assess your application(s) /request(s) for our products and services and to facilitate your purchase of our products and services;

      • to better manage our business and your relationship with us;

      • to meet our contractual obligations with you and to enforce our rights and entitlements under any agreement with you;

      • to provide you with information on our and third party products, services and offers which may be of interest to you;

      • to provide you with information about benefits and changes to the features of products and services, upcoming events, promotions, advertising, marketing and commercial materials which we may feel interest you;

      • to respond to your enquiries and complaints and to generally resolve disputes;

      • to update and improve the accuracy of our records;

      • to meet the requirements of any law applicable to us;

      • for our internal management purposes including for internal investigations, audit or security purposes;

      • for any other purpose that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities;

      • where a service and/or product provider, requires in order for such service and/or product provider to perform functions, obligations or services as required by the Group or under the laws, rules, regulations, by-laws and/or guidelines or as required by any governmental and/or non-governmental authorities, agencies or departments or a third party requires in order to ensure compliance with agreement(s) or document(s);

      • for audit purposes and for any due diligence which may be conducted by third parties on the Group;

      • for making any disclosures which we may be required for any of the above purposes or by law; and

      • to contact you regarding products, services, upcoming events, promotions, advertising, marketing and commercial materials which we may feel interest you.

       

    2. Please be assured that we will ask for your consent before using your personal information for a purpose other than those that are set out in this Privacy Notice. We may either contact you for the purpose as set out in 2.1 above via telephone calls, emails, text messaging, post, facsimile, social media or by whatsoever form of available communication.

     

  3. USE AND DISCLOSURE

    1. As a part of providing you with our products and services and the management and/or operation of the same, we may be required or need to disclose your Personal Data to the following:

      • Any company within the Group and any associated companies including their employees;

      • the Group's advisers and consultants including auditors, lawyers, accountants and other professionals employed by any company of the Group;

      • the Group's business associates including suppliers, customers, contractors, joint venture partners, insurers, advertisers, service and product providers,

      • any relevant authorities (governmental and/or non-governmental), statutory bodies, regulatory bodies, any organisations or relevant financial institutions,

      • any companies and/or organisations that assist us in meeting our contractual obligations and/or processing and/or otherwise fulfilling transactions that you have requested; and

      • your own advisers (including but not limited to accountants, auditors, lawyers, financial advisers or other professional advisers) where authorised by you.

       

     

  4. CONSEQUENCE OF NON PROVISION OF PERSONAL DATA

    1. If no or no sufficient Personal Data is supplied to us, the following may be consequential:

      • We will not be able to provide or provide in a satisfactory manner, our services or products to you;

      • We may not be in a position to meet our contractual obligations with you;

      • Your ability to enter into any agreement with any of the Group or the performance of your obligations under such agreement may also be affected;

      • Your application or request to Group for any of the above purposes as set out in 2.1 above may not be accepted or acted upon or your request to browse some information on the Group's Website may be denied or the Group will not be able to provide the full range of benefits and/or services and/or perform its obligations under any potential or existing contract with you.

       

     

  5. RETENTION AND SAFGUARDING OF PERSONAL DATA

    1. We will keep and use your Personal Data in a secure manner and we will endeavour at all times and wherever practicable to have appropriate safeguards and procedures to prevent unlawful use of your Personal Data.

    2. Your Personal Data you will be kept retained by the Group either in hard copy form and/or stored in servers and computers of the Group and we shall keep your Personal Data so long as we need to comply with and fulfil the purposes stated in 2.1 above or so long as may be necessary in compliance with the relevant laws and/or accounting requirements or to protect the Group's interests.

     

  6. PERSONAL DATA TRANSFER

    1. Where we consider appropriate, we may transfer your Personal Data to the other members of the Group or to any third party service or product providers located in Malaysia or other countries.

    2. Any Personal Data transferred pursuant to 6.1 above will only be used for the purposes as set out in 2.1 above and may only be disclosed to parties stated in 3.1 above.

     

  7. RIGHT OF ACCESS AND CORRECTION OF PERSONAL DATA

    1. You have the right of access to your Personal Data held by the Group on payment of a prescribed fee as provided in the Act.

    2. You shall also have the right to correct any of your Personal Data that is inaccurate, incomplete or out-of-date.

    3. Any request to access or to correct your Personal Data may be made by letter in writing and sent to the address stated below:

      Address : Hotel Bangi-Putrajaya, Off Persiaran Bandar, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
      Email : hbp-pdpa@hotelbangi-putrajaya.com
      Telephone : 603-8210 2222
      Attention : Front Office Manager

    4. Please also note that Group may exercise its discretion whether to permit the corrections requested and/or may require further documentary evidence of the new information to avoid fraud and inaccuracy.

    5. If you have any questions regarding this Privacy Notice or if you wish to withdraw your consent to the Group for the processing of your Personal Data for the purposes as set out in 2.1 above or for the disclosure of your Personal Data to the parties stated in 3.1 above, you may send your request in writing at address stated in 7.3 above and we shall take all reasonable steps to comply with your request.

     

  8. CONSENT

    1. If we do not receive any response from you within fourteen (14) days from the date we sent this Privacy Notice to you, we shall deem that you have approved and consented to our use of your Personal Data in the manner provided in this Privacy Notice.

    2. Please note that notwithstanding the withdrawal of your consent, the Group may still proceed to process your Personal Data in circumstances recognized and permitted by law and as required under contractual conditions.

     

  9. PERSONAL DATA OF ANOTHER PERSON

    1. If you give us Personal Data about another person or entity, you confirm that the other person has appointed you to act on his/her behalf and has agreed that you can:

      • give consent on his/her behalf to our processing of his/her/its Personal Data;

      • give consent to the use of his/her/its Personal Data in the manner as provided in this Privacy Notice; and

      • receive on his/her/its behalf any data protection/privacy notices.

       

     

  10. REVISION OF PRIVACY NOTICE

    1. This Privacy Notice may be revised from time to time. Notice of any such revision will be given on the Group's website and/or by such other means of communication deemed suitable by us.

     


NOTIS PRIVASI

Notis Privasi ini dikeluarkan oleh BANGI HOTEL SDN. BHD. (245169-H) ("Syarikat" or "BHSB") dan/atau anak syarikatnya, seperti yang didefinisikan dalam Akta Syarikat, 1965 (secara kolektifnya "Kumpulan") menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"). Kumpulan menghormati dan berusaha seberapa daya untuk melindungi privasi individu berkenaan data peribadi.

Untuk tujuan Notis Privasi ini, "Data Peribadi" hendaklah mempunyai erti yang dianggap kepadanya dalam Akta. Untuk tujuan Notis Privasi ini, terma "kami" akan merujuk kepada mana-mana syarikat dalam Kumpulan dan "anda" akan merujuk kepada anda dan/atau mana-mana orang lain atau syarikat yang diwakili oleh anda di mana anda memberikan maklumat Data Peribadi.

  1. MAKLUMAT YANG DIKUMPULKAN

    1. Data Peribadi mengenai anda termasuk maklumat anda secara langsung atau secara tidak langsung berkenaan anda dan transaksi anda dengan kami dan termasuk maklumat seperti nama, nombor kad pengenalan atau nombor paspot, umur, alamat, butir-butir hubungan anda, jantina, bangsa, kewarganegaraan, asal-usul etnik, pekerjaan, maklumat pekerjaan, pendapatan, alamat e-mel, status perkahwinan, maklumat anak-anak, maklumat kad kredit, data sosio atau gaya hidup . Data Peribadi termasuk maklumat penginapan anda sebelumnya dengan kami, maklumat yang anda telah bekalkan kepada kami mengenai penempahan, penginapan atau lawatan anda (sebagai contoh tarikh ketibaan dan tarikh perlepasan anda, keutamaan bilik dan tujuan penginapan), maklumat mengenai pembelian dan resit produk-produk dan perkhidmatan, kajian semula, cadangan-cadangan dan pendapat-pendapat mengenai kemudahan-kemudahan hotel kami, kaji-selidik pelanggan dan/atau sebarang maklumat mengenai anda yang telah atau akan dikumpul, disimpan, diguna-pakai dan diproses oleh kami dari masa ke semasa.

    2. Data Peribadi anda akan dikumpulkan dari pelbagai sumber termasuk tetapi tidak terhad kepada:

      • melalui hubungan dengan kami, seperti informasi yang dibekalkan oleh anda dalam borang-borang permohonan, semasa menggunakan produk dan perkhidmatan kami atau apabila membuat penempahan dengan kami melalui telefon, melalui laman web atau sebaliknya, semasa anda berinteraksi dan berhubung dengan kami atau sebaliknya atau semasa menggunakan laman web;

      • melalui perhubungan secara lisan dan bertulis dengan kami atau agen yang diberi kuasa;

      • informasi dari pihak ketiga;

      • informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah;

      • informasi dari sumber-sumber lain di mana anda telah memberi kebenaran untuk memberitahu informasi tersebut mengenai anda;

      • informasi yang anda serahkan kepada kami melalui apa jua cara dan/atau dalam apa jua perkara; dan

      • data yang diperolehi melalui akses anda kepada komputer induk (server) Kumpulan, contohnya, dengan menggunakan 'kuki'. Kuki ialah elemen data yang boleh dihantar oleh laman web kepada pelayar anda, yang kemudiannya mungkin menyimpannya dalam sistem anda. Kami menggunakan kuki pada beberapa laman kami untuk menyimpan pilihan pengunjung dan merekodkan maklumat sesi. Maklumat yang kami kumpul kemudiannya digunakan untuk memastikan tahap perkhidmatan yang lebih peribadi untuk pengguna kami. Jika anda tidak ingin menerima kuki sila konfigurasi browser Internet anda untuk memadam semua kuki dari hard drive komputer anda, menyekat semua kuki atau untuk menerima amaran sebelum kuki disimpan.

       

     

  2. TUJUAN MENGUMPUL DATA PERIBADI

    1. Dengan memberikan apa-apa Data Peribadi anda kepada Kumpulan, anda dengan ini membenarkan Kumpulan mengumpul, menyimpan dan menggunakan Data Peribadi anda bagi tujuan-tujuan berikut:

      • untuk memproses penempahan anda dengan kami dan untuk berhubung dengan anda mengenai penempahan atau penginapan di hotel kami;

      • mentaksirkan permohonan/permintaan bagi produk-produk dan perkhidmatan kami dan melancarkan pembelian produk-produk dan perkhidmatan kami;

      • mengendalikan dengan baik perniagaan dan hubungan anda dengan kami;

      • memenuhi obligasi kontrak kami dengan anda dan melaksanakan hak-hak dan kepentingan kami dalam sebarang perjanjian dengan anda;

      • membekalkan informasi produk-produk, perkhidmatan dan tawaran-tawaran kami dan produk-produk pihak ketiga yang anda mungkin berminat kepada anda;

      • membekalkan informasi mengenai faedah-faedah dan penukaran sifat-sifat produkproduk dan perkhidmatan, kejadian yang akan datang, promosi, pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan komersial yang anda mungkin berminat;

      • menjawab pertanyaan-pertanyaan dan aduan-aduan anda dan dengan secara amnya bagi menyelesaikan pertikaian-pertikaian;

      • mengemaskinikan dan memperbaiki ketepatan rekod-rekod kami;

      • mematuhi kehendak undang-undang yang berkenaan dengan kami;

      • bagi tujuan pengurusan dalaman untuk mengendalikan siasatan dalaman, audit dan tujuan keselamatan;

      • untuk tujuan lain yang diperlukan dan dibenarkan oleh undang-undang, peraturanperaturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa kawalan;

      • di mana perkhidmatan dan/atau pembekal produk memerlukan agar perkhidmatan dan pembekal produk tersebut dapat menjalankan fungsi-fungsi, tanggungjawab dan perkhidmatan yang diperlukan oleh Kumpulan atau di bawah undang-undang, peraturan, undang-undang kecil dan/atau garis panduan atau yang diperlukan oleh pihak berkuasa kerajaan dan/atau bukan kerajaan, agensi atau jabatan atau pihak ketiga untuk memastikan perjanjian-perjanjian dan dokumen-dokumen telah dituruti;

      • bagi maksud audit dan bagi ketekunan wajar yang dilakukan oleh pihak ketiga ke atas Kumpulan;

      • bagi membuat sebarang pendedahan yang diperlukan bagi sebarang tujuan-tujuan di atas atau oleh undang-undang; dan

      • untuk menghubungi anda mengenai produk-produk, perkhidmatan, kejadian yang akan datang, promosi, pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan komersial yang anda mungkin berminat.

       

    2. Kami akan memastikan bahawa kami akan memohon kebenaran anda sebelum menggunakan maklumat peribadi anda bagi tujuan lain selain dari yang terkandung di dalam Notis Privasi ini. Kami boleh sama ada menghubungi anda untuk tujuan seperti yang dinyatakan dalam perkara 2.1 di atas melalui panggilan telefon, e-mel, khidmat pesanan ringkas, pos, faksimili, media sosial atau melalui apa jua cara komunikasi yang sedia ada.

     

  3. PENGGUNAAN DAN PENDEDAHAN

    1. Dalam membekalkan anda dengan produk-produk dan perkhidmatan kami dan dalam pengurusan dan operasi kami atas produk-produk dan perkhidmatan tersebut, kami mungkin diperlukan untuk membekalkan Data Peribadi anda kepada:-

      • mana-mana syarikat dalam Kumpulan dan anak-anak syarikat termasuk pekerja-pekerjanya;

      • penasihat dan konsultan Kumpulan termasuk pengaudit, peguam, akauntan dan profesional-profesional lain yang bekerja dengan syarikat-syarikat di bawah Kumpulan;

      • rakan-rakan perniagaan Kumpulan termasuk pembekal, pelanggan, kontraktor, rakan usahasama, penanggung insurans, pembekal perkhidmatan dan produk;

      • penasihat anda (termasuk tetapi tidak terhad kepada akauntan, pengaudit, peguam, penasihat kewangan atau penasihat profesional lain) yang diberi kuasa oleh anda.

       

     

  4. KESAN KETIADAAN PERUNTUKAN DATA PERIBADI

    1. Sekiranya Data Peribadi yang mencukupi tidak dibekalkan kepada kami, akibat-akibat yang berikut terjadi:-

      • kami tidak boleh membekal atau membekal dalam cara yang memuaskan perkhidmatan dan produk kami kepada anda;

      • kami tidak berupaya memenuhi obligasi kontrak kami dengan anda;

      • keupayaan anda untuk memasuki sebarang perjanjian dengan sebarang syarikat dalam Kumpulan atau perlaksanaan obligasi anda dalam perjanjian tersebut mungkin akan terjejas;

      • permohonan atau permintaan anda kepada Kumpulan bagi apa-apa tujuan di atas seperti yang dinyatakan dalam perkara 2.1 di atas mungkin tidak boleh diterima atau bertindak ke atasnya atau permintaan anda untuk melayari beberapa maklumat dalam Laman Web mungkin akan dinafikan atau Kumpulan tidak akan dapat memberikan pelbagai jenis manfaat dan/atau perkhidmatan dan/atau melaksanakan obligasiobligasinya di bawah apa-apa kontrak yang bakal ditandatangani ataupun kontrak yang sedia ada dengan anda.

       

     

  5. PENYIMPANAN DAN PENGEKALAN DATA PERIBADI

    1. Kami akan menyimpan dan menggunakan Data Peribadi dengan cara yang selamat dan kami akan sedaya upaya menyediakan perlindungan yang sesuai dan prosedur untuk menegah kegunaan Data Peribadi anda yang menyalahi undang-undang.

    2. Data Peribadi anda hendaklah disimpan sama ada dalam salinan cetak di pejabat Kumpulan atau disimpan di dalam server dan komputer Kumpulan selama yang perlu bagi memenuhi tujuan yang dinyatakan dalam perkara 2.1 di atas atau diperlukan untuk memenuhi manamana keperluan regulatori di sisi undang-undang dan/atau keperluan perakaunan atau untuk melindungi kepentingan Kumpulan.

     

  6. PEMINDAHAN DATA PERIBADI

    1. Di mana yang kami anggap sesuai, kami mungkin memindahkan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak lain dalam Kumpulan atau perkhidmatan pihak ketiga atau pembekal produk di Malaysia atau negara-negara lain.

    2. Apa-apa Data Peribadi yang dipindahkan berikutan perkara 6.1 di atas hanya akan digunakan bagi tujuan seperti yang dinyatakan dalam perkara 2.1 di atas dan hanya boleh didedahkan kepada pihak-pihak yang dinyatakan dalam perkara 3.1 di atas.

     

  7. HAK AKSES DAN PEMBETULAN DATA PERIBADI

    1. Di bawah Akta, anda mempunyai hak akses kepada Data Peribadi anda yang dipegang oleh Kumpulan atas pembayaran fi yang ditetapkan.

    2. Anda juga mempunyai hak untuk memohon pembetulan Data Peribadi yang tidak tepat, tidak lengkap atau tidak dikemaskinikan.

    3. Jika anda ingin memohon akses kepada Data Peribadi anda atau jika anda ingin membetulkan Data Peribadi anda, anda boleh menghantar permohonan anda secara bertulis ke alamat berikut:

      Alamat : Hotel Bangi-Putrajaya, Off Persiaran Bandar, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
      Emel : hbp-pdpa@hotelbangi-putrajaya.com
      Telefon : 603-8210 2222
      Untuk Perhatian : Front Office Manager

    4. Sila ambil perhatian bahawa Kumpulan boleh menggunakan pertimbangannya sama ada membenarkan pembetulan-pembetulan yang diminta dan/atau memerlukan bukti bertulis bagi maklumat baru untuk mengelakkan penipuan dan maklumat yang tidak tepat.

    5. Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai Notis Privasi ini atau jika anda ingin menarik balik persetujuan/kebenaran anda kepada Kumpulan bagi pemprosesan Data Peribadi anda bagi tujuan seperti yang dinyatakan dalam perkara 2.1 di atas atau untuk pemindahan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak yang dinyatakan dalam perkara 3.1 di atas, anda boleh menghantar permohonan anda secara bertulis ke alamat yang dinyatakan dalam perkara 7.3 di atas dan kami akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya untuk memenuhi permintaan anda.

     

  8. KEBENARAN

    1. Sekiranya kami tidak menerima sebarang balasan daripada anda dalam tempoh empat belas (14) hari dari tarikh kami meghantar Notis Privasi ini kepada anda, kami akan menganggap anda telah mengizinkan dan membenarkan kami menggunakan Data Peribadi anda dengan cara yang diperuntukkan di dalam Notis Privasi ini.

    2. Sila ambil perhatian bahawa walaupun anda telah menarik balik kebenaran anda, Kumpulan masih boleh terus memproses Data Peribadi anda dalam keadaan yang sah dan dibenarkan oleh undang-undang dan seperti yang diperlukan mengikut kontrak.

     

  9. DATA PERIBADI PIHAK LAIN

    1. Sekiranya anda telah memberi kepada kami Data Peribadi orang atau entiti lain, anda mengesahkan bahawa orang atau entiti tersebut telah melantik anda untuk bertindak bagi pihaknya dan telah bersetuju bahawa anda boleh:

      • memberi kebenaran bagi pihaknya untuk kami memproses Data Peribadinya;

      • memberi kebenaran untuk penggunaan Data Peribadinya dengan cara yang diperuntukkan dalam Notis Privasi ini; dan

      • menerima bagi pihaknya notis-notis perlindungan/privasi data.

       

     

  10. PENGUBAHAN KEPADA NOTIS PRIVASI

    1. Kumpulan berhak untuk meminda Notis Privasi ini dari semasa ke semasa. Notis untuk pengubahan akan diberikan dalam Laman Web Kumpulan dan/atau cara komunikasi lain yang kami anggap sesuai.

     

2017 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.2 Rated by guests